Hva er koreansk hudpleie?

Hva er koreansk hudpleie?

Den fenomenale bølgen av koreansk hudpleie, bedre kjent som K-beauty, har virkelig gjort seg gjeldende over hele verden de siste årene.
Kjernefilosofien bak koreansk hudpleie kretser rundt konseptet "hud først". Koreanerne legger ned tid og innsats i en omfattende hudpleierutine som gir betydelige fordeler på lang sikt. Hudpleierutinen deres består av flere trinn enn hva vi er vant til i vesten, hvert trinn er nøye utformet for å oppnå en sunnere hud. Uavhengig om du har fet, tørr, kombinert eller normal hud ligger hovedfokuset i en koreansk hudpleierutine på fukt og næring til huden. Det innebærer også å forebygge fremfor å reparere. Er du nyskjerrig og lurer på hvordan trinnene i en koreansk hudpleierutine ser ut? Her er en generell oversikt over de viktigste prinsippene og trinnene i en typisk koreansk hudpleierutine:

1. Dobbel rensing: Det første trinnet innebærer å fjerne sminke og urenheter ved å bruke en oljebasert rens først, og deretter en vannbasert rens for å rense mer i dybden. Dette sikrer en grundig rengjøring uten å tørke ut huden.

2. Eksfoliering: Bruk av mild eksfoliering for å fjerne døde hudceller og fremme cellefornyelse. Dette kan være i form av en skrubb eller en kjemisk eksfolierende løsning som inneholder AHA (alfa hydroksysyrer) eller BHA (beta hydroksysyrer)

3. Toning: Bruk av en toner for å balansere hudens pH-verdi og forberede den for etterfølgende trinn i rutinen. Tonere i koreansk hudpleie er vanligvis milde og fuktighetsgivende

4. Essens: En essens er en lett, nærende væske som bidrar til å hydrere huden og forberede den på å absorbere påfølgende produkter bedre. Essenser inneholder ofte aktive ingredienser som bidrar til å behandle spesifikke hudproblemer som hyperpigmentering eller fine linjer.

5. Serum/ampuller: Disse er konsentrerte behandlinger som målretter seg mot spesifikke hudproblemer som akne, aldringstegn eller ujevn hudtone. De er vanligvis formulert med høye konsentrasjoner av aktive ingredienser og påføres før fuktighetskrem.

6. Fuktighetskrem: En fuktighetskrem eller lotion brukes for å låse inn fuktighet og næringsstoffer i huden. I koreansk hudpleie er det vanlig å bruke tynne lag av fuktighetskrem for å unngå å tette porene.

7. Øyekrem: En spesialisert krem formulert for det delikate øyeområdet for å redusere synlige tegn på aldring som rynker, mørke ringer og poser under øynene.

8. Solbeskyttelse: Påføring av solkrem er en viktig siste trinn i morgenrutinen for å beskytte huden mot skadelige UV-stråler og forebygge tidlig aldring og pigmentering.

Koreansk hudpleie er også kjent for å inkludere produkter og teknikker som sheet masks og sleeping masks som en del av rutinen for å tilføre ekstra fuktighet og næring til huden. Dette regimet legger vekt på regelmessighet, forsiktig behandling og bruk av produkter som passer til ens spesifikke hudtype og behov.

Lurer du fortsatt på hvor du skal begynne og hvilke produkter som er rett for din hud, kan du kontakte oss på post@carely.no.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar